Reviews

“Terugkijkend op mijn haptotherapietraject bij Paulien kan ik melden dat ik dat met volle tevredenheid doe. Een ruim aantal sessies – in een aangename praktijkruimte – met haar hebben me wezenlijk verder gebracht op mijn (innerlijke) reis door lijf en leven. Paulien is een betrokken therapeut die op een persoonlijke en professionele manier haar kunde inbrengt. Zorgvuldig, respectvol, en met een evenwichtige balans tussen verwoorden/ praten en intuïtief handelen. Het heeft me werkelijk goed gedaan om samen met haar de innerlijke reis te maken.”

Johanna

“Paulien is een open en warm persoon die je snel op je gemak weet te stellen.
Ze heeft echt aandacht voor jou. Ook vraagt ze goed door om zo tot de kern van je vraag/doel te komen. Ik heb de haptotherapie als helpend ervaren en het bracht nieuwe inzichten.”

Wendy

“Ik heb bij Paulien het gevoel gekregen dat er iemand echt luistert. De problematiek is niet verandert maar ik kan er nu beter mee omgaan. Ook heb ik geleerd om meer mijn zin te doen en kan ik van de dag genieten.”

Els

“Tijdens de sessies leerde ik dat het niet alleen om mijn denken gaat maar dat het ook erg belangrijk is wat er in mijn lichaam gebeurt. Ik leerde door middel van oefeningen wat nabijheid en aanraking met mij doen, wat mijn gevoel daarbij is en hoever ik iemand toelaat. Ik leerde bij Paulien om stil te staan bij wat ik zelf nodig heb in plaats van wat een ander van mij wil.”

Lilian

“De sessies die ik bij Paulien heb gedaan heb ik als laagdrempelig ervaren. Tevens heeft ze een luisterend oor en reikt ze diverse handvaten aan. Dit alles in een ontspannen sfeer.”

Suus

“Het is vreemd maar waar: de beste therapie die ik ooit heb gehad, werd gegeven door iemand die haar opleiding nog aan het afronden was. Ik wist niets van haptonomie en wilde om die reden best wel een oefen-patiënt zijn voor de vriendin van een van mijn collega’s. Maar al snel was het duidelijk: dit deed iets met me. Het effect op mijn gevoel van autonomie was groot en blijvend. Ik ben me niet alleen meer bewust van mijn eigen lichaam en de ruimte om me heen, maar ik voel me ook veiliger bij mezelf én anderen. Een klein voorbeeldje: ik had destijds last van paniek aanvallen, maar met Pauliens hulp heb ik voor het eerst in jaren een feestje bezocht én het naar mijn zin gehad. Ik herinner me nog precies hoe vrij en sterk ik me voelde toen ik weer naar huis fietste – en dat gun ik iedereen.”

Daphne