Over mij

Ik ben Paulien Broersen (1988) en woon in Nijmegen waar ik de opleiding tot fysiotherapeut heb afgerond. Na een tijdje te hebben gewerkt als fysiotherapeut kwam ik erachter dat dit niet de juiste richting was voor mij. Ik wilde iets doen wat echt bij mij past en waar ik gelukkig van word. Mijn zoektocht naar mezelf en mijn passie bracht me uiteindelijk bij de vierjarige opleiding tot haptotherapeut aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen. Deze richting bleek goed aan te sluiten bij wie ik ben als persoon en hier vond ik de diepgang die ik zocht.

De afgelopen jaren heb ik op verschillende plekken werkervaring opgedaan. Als fysiotherapeut heb ik een aantal waarnemingen gedaan binnen de eerstelijns praktijk. Ik heb een tijdje gewerkt bij Stichting Koprol in de Maartenskliniek waar ik medische fitness heb gegeven aan mensen met een beperking. Daarnaast heb ik gewerkt bij Sanadome in Nijmegen waar ik voornamelijk ontspanningsbehandelingen heb gegeven. Sinds een paar jaar werk ik als personal coach bij Food&Health in Malden waar ik mensen begeleid op het gebied van voeding en beweging.

Ik heb veel interesse in gezondheid en welbevinden en alles wat daarmee te maken heeft! Op een gegeven moment ben ik zelf vastgelopen en overbelast geraakt en toen begon mijn zoektocht naar wat gezondheid en welbevinden voor mij betekent. Ik heb me onder andere verdiept in mindfulness, meditatie en yoga maar ook in persoonlijke groei en zelfverwezenlijking. Uit eigen ervaring weet ik ook wat haptotherapie kan betekenen. Deze periode heeft mij geleerd om te luisteren naar wat mijn lichaam mij te vertellen heeft en om dichter bij mezelf te blijven. In mijn beleving draait alles om
balans en is het de kunst om jouw maat te vinden en te durven varen op jouw innerlijk kompas. Ik vind het mooi om
anderen in hun proces te mogen begeleiden.