Werkwijze

Als haptotherapeut luister, kijk en voel ik goed mee wat er gebeurt in het contact en maak dit bespreekbaar. Het gaat over het hier en nu. Tijdens de intake is er aandacht voor de hulpvraag. Waarvoor kom je bij mij en wat wil je leren? Wat maakt dat je op dit moment in je leven vastloopt? Wat vind je nog lastig en wat heb je al in huis? Dit is het vertrekpunt voor de begeleiding. Samen stellen we een behandelplan op waarin we jouw doelen concreet en haalbaar maken. Waar ligt je verlangen en waar wil je naar toe? En wat is er nodig om in deze richting te bewegen? Als haptotherapeut creëer ik omstandigheden waarin jij kan leren. Dit kan door middel van gesprekken, ervaringsgerichte oefeningen of aanraking. In de haptotherapeutische begeleiding staat het voelen centraal en gaat het over ervaren, bewust worden, betekenis geven en veranderen.

Soms kan het nodig zijn om andere deskundigen bij het behandelproces te betrekken. Dit gebeurt uiteraard altijd en alleen met jouw toestemming. Denk bijvoorbeeld aan de huisarts, een psychotherapeut of andere zorgverlener die meedenkt vanuit zijn/haar deskundigheid.

Ik werk onder andere samen met psychosomatisch fysiotherapeute Janneke Janssen. Een psychosomatisch fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van lichamelijke klachten welke samenhangen met stress, spanningen, angst, pijn en/of vermoeidheid waar geen directe lichamelijke oorzaak voor gevonden kan worden. De psychosomatische fysiotherapeut heeft aandacht voor zowel de geestelijke als voor de lichamelijke aspecten die het welzijn van mensen kan beïnvloeden. Voor meer informatie wil ik je verwijzen naar psychosomatisch fysiotherapeute Janneke Janssen en haar website www.fysiotherapiejannekejanssen.nl