Ervaringen

“In het dagelijks leven kwam ik er steeds meer achter dat ik mij nog maar heel erg moeilijk kon ontspannen met alle lichamelijke ongemakken van dien. Daarnaast wordt je door het ouder worden best wel stram. Op een goed moment was het al moeilijk om de voeten te verzorgen. Ik ben toen op onderzoek gegaan naar een oplossing en na enige (minder succesvolle pogingen) ben ik terechtgekomen gekomen bij Paulien. De yoga die Paulien geeft, geeft mij absolute rust en verbeterd mijn lenigheid enorm. Ik noem de yoga mijn uurtje vakantie in de week. De ontspanningsmassage is ook een echte aanrader. Na een uurtje massage op de vrijdag ga ik ontspannen het weekeinde in.”

Emely


In de sfeervolle praktijkruimte van Hapsiz kom je meteen in een relaxte sfeer terecht. En dan onderga je de ontspannen massage van Paulien. Ze zorgt ervoor dat je goed tot rust komt terwijl ze extra aandacht geeft aan de plekken in mijn rug en nek die dat nodig hebben. Ik ga helemaal zen weer naar buiten!

Ineke


“Als bekkenfysiotherapeute geef ik mensen vaker advies om eens te gaan praten met een haptotherapeut, om zo te leren weer een geheel te worden tussen verstand en gevoel. Zelf was ik nog nooit in behandeling bij een haptotherpeut geweest. Maar ik hoorde altijd goede verhalen……. Vorig jaar belandde ik in mijn persoonlijke emotionele rollercoaster. Ik werd totaal gestuurd door mijn gedachtes waardoor ik mezelf kwijt raakte. Probeerde alles te analyseren waardoor ik nachten niet of nauwelijks meer sliep. Via een oud stagebegeleidster van Paulien kreeg ik het adres van Hapsiz. Zonder zweverig of te adviserend te zijn heeft Paulien mij weer de weg laten vinden tussen gevoelens, gedachtes en lichaam. Ik heb t heft weer in eigen handen en ben uit de rollercoaster gestapt.  Om bewust te blijven van “t hier en t nu “ ben ik yoga gaan volgen bij Paulien, dit zet mij weer op scherp om even de tijd te nemen voor mezelf en de rollercoaster weer voorbij te laten gaan.”

Stan


“Haptotherapie is een fijne vorm van therapie waarin je leert naar je gevoel te luisteren. Bij Paulien voelde het meteen vertrouwd. Een fijne therapeut die door je muren heen kijkt en goed aan voelt wat je nodig hebt! Ik heb geleerd hoe ik met bepaalde emoties kan omgaan en om ze te omarmen, dit was mij eerder bij andere therapeuten niet gelukt.”

Susan


“Ik heb Paulien bij Food&Health leren kennen, daar hoorde ik over de massages en yoga. Inmiddels diverse heerlijk relaxte massages gehad, niet alleen zeer ontspannend, maar ook doelgericht. Mijn klachten werden minder. Sinds korte tijd doe ik yoga bij Paulien en dit is een erg fijn moment voor mij en mijn lichaam, even een rustpunt en stilstaan bij jezelf. Ik raad iedereen een massage en/ of yoga aan!”

Wendy


“Terugkijkend op mijn haptotherapietraject bij Paulien kan ik melden dat ik dat met volle tevredenheid doe. Een ruim aantal sessies – in een aangename praktijkruimte – met haar hebben me wezenlijk verder gebracht op mijn (innerlijke) reis door lijf en leven. Paulien is een betrokken therapeut die op een persoonlijke en professionele manier haar kunde inbrengt. Zorgvuldig, respectvol, en met een evenwichtige balans tussen verwoorden/ praten en intuïtief handelen. Het heeft me werkelijk goed gedaan om samen met haar de innerlijke reis te maken.”

Johanna


“Paulien is een open en warm persoon die je snel op je gemak weet te stellen.
Ze heeft echt aandacht voor jou. Ook vraagt ze goed door om zo tot de kern van je vraag/doel te komen. Ik heb de haptotherapie als helpend ervaren en het bracht nieuwe inzichten.”

Wendy


“Ik heb bij Paulien het gevoel gekregen dat er iemand echt luistert. De problematiek is niet verandert maar ik kan er nu beter mee omgaan. Ook heb ik geleerd om meer mijn zin te doen en kan ik van de dag genieten.”

Els


“Tijdens de sessies leerde ik dat het niet alleen om mijn denken gaat maar dat het ook erg belangrijk is wat er in mijn lichaam gebeurt. Ik leerde door middel van oefeningen wat nabijheid en aanraking met mij doen, wat mijn gevoel daarbij is en hoever ik iemand toelaat. Ik leerde bij Paulien om stil te staan bij wat ik zelf nodig heb in plaats van wat een ander van mij wil.”

Lilian


“De sessies die ik bij Paulien heb gedaan heb ik als laagdrempelig ervaren. Tevens heeft ze een luisterend oor en reikt ze diverse handvaten aan. Dit alles in een ontspannen sfeer.”

Suus


“Het is vreemd maar waar: de beste therapie die ik ooit heb gehad, werd gegeven door iemand die haar opleiding nog aan het afronden was. Ik wist niets van haptonomie en wilde om die reden best wel een oefen-patiënt zijn voor de vriendin van een van mijn collega’s. Maar al snel was het duidelijk: dit deed iets met me. Het effect op mijn gevoel van autonomie was groot en blijvend. Ik ben me niet alleen meer bewust van mijn eigen lichaam en de ruimte om me heen, maar ik voel me ook veiliger bij mezelf én anderen. Een klein voorbeeldje: ik had destijds last van paniek aanvallen, maar met Pauliens hulp heb ik voor het eerst in jaren een feestje bezocht én het naar mijn zin gehad. Ik herinner me nog precies hoe vrij en sterk ik me voelde toen ik weer naar huis fietste – en dat gun ik iedereen.”

Daphne