Aanbod en tarieven

Voor wie?

  • Herken je jezelf in wat je allemaal leest op mijn website?
  • Heb jij het verlangen om het anders te doen maar weet je niet waar je moet beginnen?
  • Wil jij leren om goed voor jezelf te zorgen en jezelf op de eerste plaats te zetten?
  • Wil jij je gevoel weer de leiding geven?
  • Heb je behoefte aan een pas op de plaats en tijd voor jezelf?
  • Wil je fysiek, mentaal en emotioneel weer in balans komen?

Dan kijk ik graag samen met jou wat ik voor je kan betekenen!

In mijn praktijk bied ik drie verschillende keuzemogelijkheden aan:

1:       Begeleidingssessies waarbij ik haptotherapie, massage en yoga met elkaar combineer
2:       Ontspanningsmassages van 45 of 60 minuten
3:       Yoga 1 op 1 of groepsles

Je kunt dus zelf kiezen welke vorm het beste bij jou past op dit moment

Begeleidingssessies

Haptonomie gaat er vanuit dat we als voelers zijn geboren en tot denkers zijn gemaakt. Bij de haptotherapeutische begeleiding staat het voelen centraal. De begeleiding is erop gericht het contact met het gevoel te herstellen, waardoor je beter verbinding kan maken met jezelf en de ander. Tijdens de begeleiding leer je jezelf beter kennen en word je je bewust van overtuigingen en patronen die zijn ontstaan.

  • Misschien heb je je vroeger nooit echt gehoord of gezien gevoeld
  • … of voelde je je afgewezen waardoor je erg je best bent gaan doen om de goedkeuring te krijgen vanuit je omgeving
  • Misschien heb je wel de overtuiging dat je niet goed genoeg bent wat maakt dat je hard bent gaan werken om jezelf te bewijzen
  • Of misschien heb je nooit geleerd om stil te staan bij je gevoel waardoor je emoties onderdrukt of hebt weggestopt met alle gevolgen van dien

Dit soort overtuigingen en patronen kunnen heel hardnekkig zijn en als een rode draad door je leven lopen

Waar je vandaan komt, wat je hebt meegemaakt in je leven en wat je vanuit je opvoeding hebt meegekregen bepalen, naast je karaktereigenschappen, hoe je in het leven staat en hoe je met jezelf omgaat. Samen gaan we dit onderzoeken zodat je zicht krijgt op hoe dingen bij jou werken en hoe je het ook anders kan doen.

   Je wordt je bewust van je eigen grenzen en mogelijkheden en leert hiernaar te luisteren zodat je andere keuzes kan gaan maken

   Er komt een betere balans komt tussen voelen, denken en doen

   Je komt erachter wat je belangrijk vindt in het leven door goed te luisteren naar jouw innerlijke stem

   Je gaat je leven leiden vanuit zelfbewustzijn, zelfacceptatie en zelfliefde

Ontspanningsmassages

Als fysiotherapeut werkte ik het liefste hands-on omdat ik er in geloof dat fysiek contact en aanraking een helende werking hebben. Een aanraking doet veel met een mens en heeft een positieve invloed op het gevoelsleven. Voor mij is massage dan ook meer dan alleen een middel om de spieren soepel te maken.

   Een massage brengt je weer in contact met je lichaam en met jezelf

   Het ontvangen van een massage is een daad van zelfliefde en zelfzorg

   Bij een massage hoef je even helemaal niks en kan een ander er voor jou zijn!

Voor veel vrouwen is dit het tegenovergestelde van wat ze gewend zijn. Tijd nemen voor zichzelf en zichzelf zoiets exclusiefs gunnen als een massage geeft soms een opgelaten gevoel of zelfs een gevoel van schaamte. Alsof het not done is om zoiets voor jezelf te doen. Vaak hebben ze eerst een goeie reden nodig waarmee ze het kunnen verantwoorden, zoals de aanwezigheid van klachten. Best gek eigenlijk he? Zichzelf iets cadeau doen, gewoon omdat het fijn is, is vaak heel ingewikkeld.

Wat ik in mijn praktijk vaak hoor is die enorme behoefte aan ontspanning en contact met het lijf

Vaak gaat er een wereld voor ze open na het ondergaan van een massage. Ze voelen aan alles dat dit is wat ze nodig hebben en wat ze zo hebben gemist. Dat vind ik het bijzondere effect wat massage kan hebben. Deze bewustwording en het inzicht dat ze zichzelf dit mogen gunnen!

Yoga

Ook yoga is een weldaad voor lichaam en geest. Het zorgt voor soepele spieren en gewrichten, het is goed voor je organen en andere weefsels, het brengt rust in het hoofd en zorgt daarmee voor ontspanning en lichaamsbewustzijn. Maar de effecten van yoga gaan nog veel verder!

   Het beoefenen van yoga is een manier om contact te maken met je lijf, jezelf en je manier van in beweging zijn te leren kennen

   Yoga nodigt je uit om je aandacht naar binnen te verplaatsen en bewust te voelen wat er van binnen allemaal leeft

Hoe ga jij hier vervolgens mee om? Respecteer je wat er gebeurt in je lijf of forceer je jezelf misschien in allerlei bochten omdat je vindt dat je iets moet kunnen? Geef je jezelf ruimte of verwacht je juist vanalles van jezelf en je lijf? Dit soort dingen komen allemaal naar voren op de yogamat en geven inzicht over jouw manier van bewegen en hoe jij met jezelf omgaat. Veelal kun je dit soort patronen doortrekken naar de rest van je leven.

   Yoga kan je helpen om bewuster met jezelf en je lijf om te gaan en je grenzen te leren kennen en respecteren

Door verwachtingen los te laten en niet te oordelen geef je jezelf ruimte om te zijn zoals je bent en te accepteren hoe het is in dat moment. Hoe gaat het nu met me en wat heb ik nu nodig? Door op deze manier mindfull bezig te zijn is het beoefenen van yoga een daad van zelfliefde en zelfzorg.

Gouden Driehoek : Haptotherapie, Massage en Yoga

Haptotherapie, massage en yoga vullen elkaar prachtig aan en daarom zie ik het als een gouden driehoek om deze drie vormen met elkaar te combineren tijdens de begeleiding.

Tarieven

Ik heb ervoor gekozen om geheel op mijn eigen wijze te werken. Deze vrijheid geeft mij de ruimte om alles wat ik in huis heb in te zetten om de best mogelijk begeleiding te kunnen bieden. Hiermee wijk ik af van de standaarden waardoor mijn behandelingen niet worden vergoed vanuit de zorgverzekeraar.

Haptotherapie

Begeleidingssessie 60 minuten (soms met uitloop) € 80

Deze begeleidingssessies zijn op haptonomische basis, waarbij het voelen dus centraal staat. Tijdens deze sessies maak ik de combinatie van haptotherapie, massage en yoga.

Massage

Ontspanningsmassage 45 minuten (incl. kort voor- en nagesprek)  € 45

Ontspanningsmassage 60 minuten (incl. kort voor- en nagesprek)  € 60

Ook verkrijgbaar als cadeaubon!

Yoga

Yoga (1 op 1) 60 minuten € 35

Yoga groepsles 60 minuten (max. 6 personen)

          Losse les € 12,50

          Strippenkaart 9 lessen € 100

          Abonnement per maand € 45